Cestoviny sú starovekým pokrmom a zmienky o nich sú datované už z prvého storočia nášho letopočtu a domovinou cestovín je Taliansko. Štandardným delením cestovín sú cestoviny vaječné, nevaječné, v dnešnej dobe veľmi obľúbené cestoviny semolinové, špaldové, jačmenné, ryžové, ražné a ďalšie. Prakticky všetky druhy cestovín sa skladajú z obilniny, vody a možnosťou je pridanie vajíčka či jeho úplné vynechanie. V dnešnej dobe máme štandardne na výber nespočetné množstvo druhov cestovín rôznych tvarov, ale aj farieb. Ak chceme náš gastronomickú prevádzku obohatiť o ponuku domácich cestovín, sú pre nás kompaktné stroje na výrobu týchto domácich cestovín nenahraditeľným pomocníkom, ktorý nám zabezpečí rýchle vymísení cestá na výrobu cestovín, ale aj vykoná aj vytvarovanie podľa rôznych druhov a veľkostí. Pre vytvarovanie rôznych tvarov treba ešte doobjednať príslušnú matricou pre vytvorenie daného tvaru. Gastronomické prevádzky opatrené ponukou domácich cestovín sa tešia čoraz väčšej obľube a punc originality v každej pripravenej cestovín je ocenený predovšetkým opätovnú návštevou zákazníka.
Kategorie