V dnešnej dobe veľmi prísnych hygienických noriem nám budú tieto zariadenia veľkou pomocou, ktoré nám zabezpečí, že napríklad pri rýchlom, tzv. Šokovom schladení sa výrazne obmedzí riziko kontaminácie pokrmov nepriaznivými baktériami. Nielen splnenie požiadaviek hygienických noriem je výhodou týchto šokových zchladzovač a zmrazovačov. ďalšou veľkou výhodou je zníženie vypätie v dobe, kedy je špičkový prevádzka a kedy máte vďaka šokovým zchlazovačům a zmrazovačům možnosť pripravovať pokrmy mimo dobu špičky. Dôvodom pre obstaranie tohto zariadenia by mohla byť aj prípadná výrazná úspora financií. Pomineme- Ak úsporu šetrenie energie, môžeme považovať za úsporu aj možnosť nakúpenie pri sezónnych cenách a príprava pokrmov v čase, keď sú suroviny výhodné a potom je pomocou šokového zmrazovače uchovať čerstvé pre budúcu ponuku. V neposlednom rade je potrebné spomenúť výhodu vysokej kvality takto upravených pokrmov oproti kvalite pri chladení v chladničke. Pokrmy schladené šokovým spôsobom si drží svoju vlhkosť, tvar, farbu, ale tiež predovšetkým chuť. Šokový ochladzovač a zmrazovač bude investíciou, ktorá sa Vám zaiste mnohonásobne vráti.
Kategorie