Tlakový hrniec, známy taktiež ako tlakový hrniec sa volá po svojom vynálezcovi, francúzskom matematikovi a fyzikovi Denisu Papin, ktorý ho prvýkrát zostrojil roku 1679. Tlakový hrniec funguje na odlišnom princípe ako klasické hrnce- varenie prebieha pod vyšším tlakom než u klasických hrncov a vďaka tomu sa zvýši aj teplota vnútri hrnca a pokrm je vďaka tomu skôr hotový a chuť sa vďaka kratšej dobe prípravy nevytratí. Tlakový hrniec je vyrobený z vysoko kvalitnej nerezovej ocele 18/10 a na rozdiel od iných hrncov je vybavený regulačným tlakovým ventilom, vďaka ktorému si môžeme nastaviť rozdielne úrovne tlaku v hrnci. Samozrejmosťou je aj poistka, ktorá nám zabráni pri varení veko otvoriť. Tlakový hrniec u nás nájdete v prevedení objeme 15, 18 a 23 litrov.