Sitá sú ručným kuchynským náčiním, ktoré sa bežne používajú vo všetkých domácnostiach, ale aj profesionálnych prevádzkach k prosývání sypkých ingrediencí- múky, cukru, krupica, kakao a ďalšie sypké potraviny. Štandardne je sitko zhotovené z výpletu a to buď drôteného či v dnešnej dobe veľmi často používaného plastu. Ďalším druhom sít sú cedníková sitá, ktorá používame pre oddelenie napríklad cestovín od vody, ryža od vody a ďalšie. Do kategórie sít a odkvapávačov patrí tiež sitá na pečeňovú zátrepku, cez ktoré pretlačíme závarku priamo do polievky bez nutnosti tvorenia pečeňovej ryža lyžičkami. Taktiež sú v ponuke sitá pre tvorbu obľúbených halušiek. V ponuke našej firmy nájdete sita celonerezová a v dvoch prípadoch aj nerezová sita s drevenou rukoväťou.