Váhy sú zariadenia zostrojené pre meranie hmotnosti. Využitie majú váhy v širokom spektre odborov však v gastronomickej oblasti sú základným prístrojom bez ktorého len ťažko určíte suroviny nevyhnutne potrebné pre Vami pripravovaný výsledný pokrm. Váhy ako dômyselné zariadenia pracujú na rôznych fyzikálnych princípoch. V dnešnej dobe sú už preč časy, kedy naše babičky vážili suroviny na kuchynských váhach s pomocou kovových závaží. V dnešnej dobe drvivá väčšina populácie používa váhy tenzometrické alebo- Ak sú elektronické. Sú založené podobne ako váhy pružinové na deformácii spôsobené tiažou váženého objektu. V tomto prípade sa však deformácia meria elektronickou cestou, väčšinou na základe piezoelektrického javu. Elektronické váhy nám dajú ihneď veľmi presnú odpoveď. V našej ponuke nájdete okrem klasických kuchynských elektronických váh tiež váhy vhodné do prevádzky s predajom napríklad zeleniny či údenín, kde váha automaticky vypočíta aj danú cenu.